Een dagje skiën bij SnowWorld in Zoetermeer

SnowWorld in Zoetermeer

Gastblog ~Vanuit het oosten van het land, waar ik woon, is het nog een flinke reis naar de vestiging van SnowWorld in Zoetermeer. SnowWorld heeft een zevental vestigingen waarvan vijf in Nederland, één in Duitsland en één in Frankrijk. Om het eens uit te proberen is mijn keuze gevallen op deze vestiging in Zoetermeer. De vestiging in Amsterdam lijkt mij namelijk te druk en de overige vestigingen zijn nog verder weg, of nog lastiger te bereiken, volgens mij. Echt uitgebreid onderzoek heb ik er niet naar gedaan. Het is maar een gedachte, of een gevoel.

De heenreis met het openbaar vervoer

Gelukkig reis ik met beperkte bepakking. Eigenlijk heb ik alleen maar dingen bij mij die je ook normaal gesproken meeneemt op een vergelijkbaar dagje uit zomaar ergens heen. En dat zijn:

 • Een goed boek voor in de trein
 • Een mondkapje
 • Paraplu
 • Een zonnebril
 • Een iPhone met oortjes
 • Boterhammen voor onderweg
 • Een skihelm en skihandschoenen (safety first)
 • Een beetje contant geld, een bankpas en een ID-kaart
 • en een rugzak om alles in te vervoeren.

Zonder deze dingen kan ik niet weg. De skihelm en de handschoenen zijn de enige toevoeging op mijn normale bepakking voor een korte reis. Ik reis met behulp van de NS-app en ook mijn CoronaCheck-app staat op mijn iPhone. Het saldo op mijn persoonlijke OV-chipkaart heb ik vorig jaar een keer uit laten betalen ergens. Deze gebruik ik toch niet meer.

De trein vertrekt op tijd, 08:37 uur

Aangekomen op het Centraal Station in Arnhem kan ik moeiteloos overstappen op de intercity naar Schiphol Airport. Op station Utrecht Centraal kan ik vervolgens doorreizen in de richting van Gouda. Toegangspoortjes hoef ik niet door, dus dat scheelt weer. Ik blijf op de stations. Mijn laatste stop op deze heenreis is het Centraal Station van Zoetermeer. Ik besluit om verder te gaan lopen. Volgens Google Maps is dat eenvoudig. De Afrikaweg volgen tot aan de Amerikaweg en die uitlopen tot aan de afslag SnowWorld. Een appeltje, eitje dus. Wat bleek ik echter naïef.

Centraal Station Zoetermeer

Het is zover: skiën in echte sneeuw

Eindelijk ben ik aangekomen in Zoetermeer. Het is lang geleden dat ik hier ben geweest. Een kort moment zijn mijn herinneringen bitterzoet, maar ik kom hier om te skiën en dat ga ik dus ook doen. De wandeling naar SnowWorld blijkt weerbarstiger dan ik dacht, zodra ik het lopende figuurtje aanklik in de Google Maps-app. Blijkbaar loop ik binnendoor en ik verdwaal bijna tussen hoge flats. Een aantal keren moet ik mijn looproute corrigeren om uiteindelijk het laatste stukje langs de Amerikaweg te kunnen vervolgen. Nu alleen nog een eindje verderop rechtsaf.

Nadat mijn CoronaCheck-app is gecontroleerd bij de ingang van SnowWorld loop ik direct door naar de receptie. Vriendelijk ogende receptionisten verwelkomen mij hartelijk. “U mag wel iets eerder beginnen”, wordt mij klantvriendelijk meegedeeld, nadat één van hen mijn reservering heeft gecheckt. Dat sla ik natuurlijk niet af. Ik zal wel wat langer pauzeren in de aangrenzende horeca en wat lekkers nuttigen, zo neem ik mij voor.

Ingang van SnowWorld

Skiën

Nadat ik geheel ingepakt ben in:

 • skischoenen
 • skijas
 • skibroek
 • skihelm
 • skihandschoenen,

betreed ik de skihal met de gehuurde skies in mijn handen. De kou verrast mij onmiddellijk. Een bord onderaan de afdaling meldt een temperatuur van -8/-9 graden Celsius in de skihal. Wat ben ik blij dat ik mijn echte skihandschoenen heb aangetrokken en niet het paar dunne wollen handschoenen die ik ook bezit. Er zijn twee afdalingen. Voor ieder wat wils. Ik kies voor de eenvoudige afdaling aan de linkerzijde van de ingang. Ik kom hier om te oefenen tenslotte. Nadat ik de eerste paar keren naar beneden ben geskied heb ik de smaak te pakken. Het is echt leuk en ik geniet van de kou en de inspanning.

Na een uurtje besluit ik om lekker wat te gaan eten en drinken in de horecagelegenheid die tevens uitkijkt op de piste. Er hangt een fijne wintersportsfeer. Warm, vochtig en gezellig. Het wordt warme apfelstrudel en een spa rood. Nog een paar afdalingen later en de gereserveerde twee uren zijn alweer voorbij.

De skipiste in SnowWorld Zoetermeer

Een woord tot slot

Rond 19:00 uur loop ik mijn woning weer binnen. Moe maar voldaan. Ik ben blij dat ik mijn benen kan uitstrekken op de hocker voor mijn comfortabele stoel. Rustig zitten. Maar wat een geweldige dag was het!

Het was leuk om een gastblog voor www.puntsgewijs.eu te mogen schrijven. Ik doe dit af en toe, gastbloggen. En wanneer de samenwerking zo goed verloopt als deze keer is het een feest voor iedereen.

Johan Hendriks

Lees ook: 5 attractieparken waar je ook kunt overnachten
Lees ook: Uitje met kinderen: Museon | Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *