SmartGames in handig zakformaat, jouw “partner in brain-crime” voor onderweg.

SmartGames Reisspellen - Jouw partner in brain-crime voor onderweg

SmartGames; ze zijn er in diverse soorten en maten. De Classis SmartGames voor thuis en op school, maar er zijn ook SmartGames in handig zakformaatje; jouw partner in brain-crime voor onderweg. In dit artikel vertel ik je meer over de diverse soorten Smart Games en laat ik je 6 van onze favoriete denkspellen zien, spellen die wij graag meenemen als we onderweg zijn, op vakantie gaan of meenemen als we in een restaurant uit eten gaan en waarmee de kinderen zich kunnen vermaken terwijl we wachten op onze gerechten.

SmartGames; wat zijn het?

SmartGames zijn logische denkspellen voor één persoon. De opdrachten zijn verdeeld over 4 of 5 niveaus en worden steeds moeilijker. Er zijn al SmartGames verkrijgbaar voor kinderen vanaf 2 jaar, maar ook voor tieners en volwassenen. Er zijn spellen in verschillende formaten, van originele Classic Games, tot spellen die passen in jouw rugzak en handig zijn voor onderweg. En er zijn ook spellen die beslist niet in jouw rugzak passen. We zetten de diverse soorten spellen voor je op een rijtje:

Classis Games

De Classic Games zijn de originele puzzels. Leerzaam, uitdagend, voor de allerjongsten tot de allerwijsten, voor puzzelplezier thuis en op school.

Preschool Games

Ook aan de allerkleinsten onder ons is gedacht. De SmartGames zijn perfect om samen te spelen samen met ouders of grootouders. Ook perfect in te zetten op de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en kleuterschool. Plezier gegarandeerd én iedereen blij.

Familiespellen

SmartGames kennen de meesten onder ons als solitair spel. Er zijn ook een aantal familiespellen aan het assortiment toegevoegd. Wie is de slimmerik in jouw familie? Daar kan je pas echt achter als je met elkaar de leuke en uitdagende familiespellen van SmartGames speelt.

XXL Games

Enkele van de bekende SmartGames zijn getransformeerd naar een XXL versie. Ze passen niet in je rugzak, maar wel ideaal te gebruiken op scholen of in een spellenwinkel waar klanten een SmartGames kunnen proberen.

Compact Games

Voor Compact Games is er altijd nog ruimte over in jouw rugzak. Een handig formaat voor onderweg, en staat voor urenlang speelplezier met deze kwalitatieve denkpuzzels.

Pocket Games

De Pocket Games uit de IQ reeks zetten je pas echt aan het denken. De IQ spellen zijn uitgevoerd in een handig zakformaat, jouw partner in brain-crime voor onderweg.

Mini Games

Mini formaatje dat voor maximale pret zorgt. Het doosje van de Mini Games zijn zo’n 7 x 7 x 7 cm, ideaal om mee te nemen, maar zorgen wel voor urenlang educatief speelplezier.

Magnetic Games

De Magnetic Games zijn pas echt handig voor onderweg. Het heeft de vorm van een dun boekje en alles blijft netjes op z’n plek zitten door de handige magneten. Ideaal voor in de auto, trein of vliegtuig.

Lees ook: Persbericht: NIEUW: Smart Toys & Games lanceert nieuwe spellen

Inspiratie om mee te nemen op reis

Als je op vakantie gaat dan wil je natuurlijk best wel wat speelgoed voor je kinderen meenemen. Niet alleen speelgoed waarmee kinderen op de vakantiebestemming mee kunnen spelen, maar ook handig zijn om zich onderweg mee te vermaken. In de winkel zijn er in totaal ongeveer 75 – 80 verschillende SmartGames te koop, je ziet door de bomen het bos niet meer. In dit artikel zet ik een paar van onze favoriete SmartGames voor je op een rijtje. En dan beperkt ik mij tot SmartGames uit de Pocket Games, Mini Games en Magnetic Games, omdat deze spellen sowieso in jouw rugtas passen.

Mini Games – SmartCar mini & Plug & Play Puzzler

SmartCar Mini en Plug & Play Puzzler behoren beiden tot de MiniGames en zijn beiden ontzettend leuk. Joas houdt heel erg van spellen met kubussen en tetris-figuren, en deze twee spellen passen perfect in dat rijtje thuis.

SmartCar mini – 6+

Gebruik je verstand bij het bouwen van deze auto! Kan jij een auto volgens plan in elkaar zetten? Plaats de 4 blokken op de juiste plaats en maak een testritje met je auto. SmartCar Mini is een leuke, compacte 3D-puzzel met 24 opdrachten.

SmartGames Smart Car mini

Plug & Play Puzzler – 6+

Maak de kubus compleet! Deze kleine kubus zit stampvol puzzelplezier. Verwijder de 8 gekleurde puzzelstukken en probeer ze daarna allemaal opnieuw in de kubus te stoppen. Voorbereiding is niet nodig, je kan altijd meteen beginnen met spelen. Klinkt eenvoudig? Er zijn meer dan 50 manieren om de kubus te vullen… maar kan jij er eentje vinden? Deze friemelkubus is een super-compact puzzelspel dat je makkelijk overal naartoe meeneemt, met 48 opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk. Jouw partner in brain-crime voor onderweg!

Smart Games Plug & Play Puzzler
Jouw partner in brain-crime voor onderweg

Lees ook: Review: Plug & Play Puzzler | SmartGames

Magnetic Games – Noah’s Ark & Deducktion

Er zijn een stuk of 12 Magnetic Games. We hebben er 4 van in huis. De leukste vind ik toch wel Noah’s Ark, maar ook Deducktion kan ik wel waarderen. De Magnetic Games zijn ideaal om in de auto mee aan de slag te gaan. Al leert de ervaring ook dat er onderweg nog wel eens een onderdeeltje op de grond valt waar we dan vervolgens niet meer bij kunnen tijdens het rijden.

Noah’s Ark – 5+

Met dit reisspel val je zeker niet uit de boot! Help Noah en verzamel al de dieren op de juiste plaats in zijn Ark! Alle dieren moeten in de ark. Telkens zij aan zij, per paar, zodat soort bij soort blijft. Zorg ervoor dat alle tien de dieren met de poten op de plankenvloer blijven en dat iedereen mee kan!

Magnetic Games Noah's Ark - Jouw partner in brain-crime voor onderweg

Lees ook: Review: SmartGames | Travel Game Noah’s Ark

Deducktion – 6+

Zet de eenden op hun plaats! Drie eendenfamilies zwemmen in de vijver, elk met één moeder en haar jongen. De gele eendenfamilie bestaat uit vijf leden, de rode uit vier en de blauwe uit drie. Gebruik je deductievaardigheden om de eendenfamilies zo te plaatsen dat alle eendenjongen hun moeder volgen. De kleur- en numerieke aanwijzingen helpen je in jouw zoektocht. Ontdek in dit reisspel 48 opdrachten met magnetische puzzelstukken. De compacte vorm maakt het ideaal om mee te nemen.

SmartGames Deducktion
Jouw partner in brain-crime voor onderweg

Pocket Games – IQ Digit & Cube Puzzler Go

IQ Digit is onze nieuwste aanwinst. En niet alleen de onze, IQ Digit is recent uitgekomen bij SmartGames. Hieronder zie je een filmpje waarin dit denkspel wordt uitgelegd. Zelf heb ik ook al een heel aantal opdrachten uitgevoerd en ook ik vind deze erg leuk om te spelen. En het formaatje vind ik zelf ook heel handig. De onderdeeltjes kun je in de deksel leggen en zo heb je alles direct bij de hand en heb je weinig ruimte nodig om het spel te kunnen spelen.

IQ Digit – 7+

Een spel dat telt! Als je op een echte uitdaging rekent, is IQ Digits het spel voor jou! Kun je alle puzzelstukjes op het bord leggen en ervoor zorgen dat de getallen opgeteld worden? IQ Digits is een uniek reisspel met 120 uitdagingen, van makkelijk tot expert. Jouw partner in brain-crime voor onderweg!

Cube Puzzler Go – 8+

Kan jij een kubus maken met 7 kleurige puzzelstukken? Om elke opdracht tot een goed einde te brengen zal je ruimtelijk inzicht, logica en deductie moeten combineren. De transparante kubus heeft een dubbele functie! Wanneer je de transparante kubus openvouwt, kan je hem van een opbergdoosje in een spelbord veranderen. Bij het spel zit een boekje met 80 echte 3D-opdrachten en hun oplossing. Jouw partner in brain-crime voor onderweg!

SmartGames Cube Puzzler Go
Jouw partner in brain-crime voor onderweg

Lees ook: Review: The Genius Star | The Happy Puzzle Company
Lees ook: Review: Mondrian Blocks | Eureka Ah!Ha games

Een compleet overzicht van alle spellen vind je op Games by Smart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *