Winnaars Speelgoed van het Jaar verkiezing 2021 – Deel 2

Winnaar speelgoed van het jaar verkiezing 2021

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar een begrip en een goede raadgever bij het kopen van speelgoed of spellen, al dan niet om cadeau te geven. De verkiezing 2021 is vernieuwd en uitgebreid met vijf nieuwe categorieën; kinderspellen, familiespellen, kennersspellen, duurzaam en puzzels!

De Vakjury

Emile Kalis, organisator van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2021: “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor de consument en de speelgoeduitgevers. Daarom is deze categorie dit jaar toegevoegd. Bovendien hebben we het afgelopen jaar een enorme toename in populariteit van puzzels gezien. Dat was voor ons de reden om puzzels ook mee te nemen in de verkiezing 2021”.

Alle inzendingen zijn door de vakkundige jury, bestaande uit deskundigen in de speelgoed en spellenbranche, beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met een leeftijdsklasse en duurzaamheid. Per categorie zijn drie winnaars uitgeroepen.

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: Duurzaam

Marble Racetrax 40 sheets – Brandunit

Marble Racetrax zijn knikkerracebanen van 100% duurzaam geproduceerd karton. De fun van het zelf in elkaar zetten van de racebaan is een belangrijk onderdeel van Marble Racetrax. Met het uitgebreide instructieboek zet je de tracks op de juiste manier op. En als je je baan eenmaal in elkaar hebt gezet, volgt er nog meer pret! Houd de leukste races met je vrienden en familie, net als in het TV-programma Marble Mania!

Peppa’s Wereld van hout – BOTI

Tevens winnaar in de categorie 0 t/m 3 jaar

Neem een kijkje in Peppa Pigs leven met Peppa’s Houten Familiehuis! Het huis is gemaakt van duurzaam hout en geschikt voor kleine kinderhandjes. Inclusief houten meubels, keukenaccessoires en 1 Peppa figuurtje om eindeloos mee te spelen.

Lees ook: Review: Sterk, stoer, Tonka. Al 70 jaar een begrip – BOTI

Geomag Super Color Recycled 78 delig – Selecta

Tevens winnaar in de categorie 6 t/m 7 jaar

Laat je fantasie de vrije loop met dit ingenieuze constructiesysteem! Combineer de magnetische staven, stalen bollen en magnetische bouwstenen en bouw zo de meest fantastische creaties. Door de sterke magneten en het stevige kliksysteem maak je oneindig veel driedimensionale figuren en constructies!

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: Puzzels

WasGij Original 38 Kaasalarm – Jumbo

Wasgij Original is een origineel puzzelconcept met een unieke twist: puzzel niet de afbeelding op de doos, maar puzzel wat de mensen op de doos zien! Deze puzzels laten je hersens kraken: wat zien de mensen op de afbeelding? Gebruik je fantasie om het raadsel van de kaasmarkt op te lossen door de 1000 stukjes op de goede manier in elkaar te puzzelen. Waar schrikt de dame met de bril zo van? 

Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos 1000 stukjes – Jumbo

Jan van Haasteren puzzels zijn vrolijk, kleurig, en vol verrassingen. In elke puzzel zitten allerlei grappige details en zijn de familieleden van Jan en hijzelf ergens verstopt. In de Efteling Sprookjesbospuzzel gaat de Jan van Haasteren familie een dag op stap in hun favoriete pretpark. Herken jij alle Sprookjesbosbewoners en kun je alle familieleden vinden?

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Identity Games

Dit spel is een kruising tussen een legpuzzel en Escape Room The Game. In de doos zijn zes vakjes. Dit zijn de kamers die ieder een deel van het verhaal en een legpuzzel van de kamer bevatten. Ook vind je in elke kamer spelonderdelen die je nodig hebt om de raadsels op te lossen. Om toegang tot de de volgende kamer te krijgen moet je de vierdelige code vinden. Die voer je met de sleutelstukken in op de ‘Puzzel Decoder’ om het symbool van het volgende vakje te vinden. Pas als je het hele huis door bent gepuzzeld kun je ontsnappen!

Lees ook: Review: Escape Room The Game – 2-spelers Editie

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: Kinderspel

Oma’s woeste waslijn – Megableu

Help jij oma met het ophangen van haar was? Dat lijkt misschien makkelijk, maar soms is er zoveel wind dat dit een hele uitdaging is! Gooi de dobbelsteen en volg de instructies van de weersvoorspelling. En als de wind woest waait… dan zal oma lachend met al het wasgoed de lucht in worden geslingerd. Er is er zelfs een kans dat ze uit haar jurk waait! Lukt het jou om als eerste vier stukken wasgoed aan de lijn te hangen? Dan ben jij de winnaar van dit stormachtige spel!

Lees ook: Review: Bank Attack | Megableu
Lees ook: Review: Louis Liaan | Megableu

Apple Twist – SmartGames

Drie hongerige rupsen willen allemaal van dezelfde appel snoepen… Lukt het jou om ze in de juiste vorm te krijgen zodat ze alledrie op de appel passen? Voor dit logische puzzelspel moet je flexibel kunnen denken! Want niet alleen de rupsen kunnen van vorm veranderen, ook het spelbord heeft steeds een andere vorm! Met wel 60 verschillende opdrachten is dit spel een uitdaging om van te smullen!

Lees ook: Review: Cube Duel | SmartGames

Keer op Keer Kids – 999-Games

Drukte in de dierentuin! Er zijn vandaag zoveel bezoekers dat de spelers de verzorgers moeten helpen met het voederen van de dieren. Jouw opdracht is om met de dobbelstenen de juiste kleuren te dobbelen. Daarmee kun je de dierenverblijven op je speelveld aankruisen en waardevolle punten scoren. Heb je een dierenverblijf als eerste vol, dan scoor jij de meeste punten. Maak jij de juiste keuzes en haal je extra bonuspunten? Dit leuke dobbel- en puzzelspel gaat nooit vervelen!

Eerder schreef ik een review over dit spel. Wat wij van Keer op Keer Kids vinden lees je hier: Review: Keer op Keer Kids | 999-Games

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: Familiespel

Escape Your House – Identity Games

Bij dit Escape Room spel puzzel je niet op tafel, maar verander je je hele huis in een Escape Room. De doos bevat 6 missies van elk 15 minuten, waarin je raadsels moet oplossen en de juiste antwoordkaarten moet vinden om alle sloten te openen. De kaarten mogen hun ruimte niet verlaten, dus je zal goed moeten communiceren! Het doel is om de Meestersleutel te vinden, waarmee je het Super Slot kunt openen en de timer tot stilstand brengen.

MicroMacro – Crime City – White Goblin Games

Tevens winnaar in de categorie 10 t/m 11 jaar

MicroMacro: Crime City is een coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie listige misdaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logisch redeneren. Dit is het echte speurwerk!

Lees ook: Review: Mandala Stones | White Goblin Games

Throw Throw Burrito – Asmodee

Tevens winnaar in de categorie 12 t/m 17 jaar

Throw Throw Burrito is een grappig partyspel van de makers van Exploding Kittens. Dit familiespel is een combinatie van een kaartspel en trefbal en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien. Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, zoals de Gothic Luiaard of Klef Kuikentje. Maar pas op: sommige setjes starten een Burrito gevecht waarbij je de Burrito’s moet zien te ontwijken!

Lees ook: Review: Ticket to Ride Amsterdam | Asmodee

Winnaars Speelgoed van het Jaar in de categorie: Kennersspel

Everdell – White Goblin Games

Laat je meevoeren in de wereld van Everdell! Jij bent de leider van een groep boswezens en het is jouw taak om nieuwe gebieden te ontwikkelen en steden te bouwen. Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel. Het vernieuwende spelmechanisme met kaarten die je met elkaar kunt combineren en het prachtige artwork maken van Everdell een uniek spel wat je steeds opnieuw kunt spelen!

Lees ook: Review: Calico | White Goblin Games

Paleo – 999-Games

Tevens winnaar in de categorie 12 t/m 17 jaar

In Paleo is het eten of gegeten worden, iedere dag weer. Spelers proberen als één stam te overleven in een wereld vol gevaren. Ben jij een stoere vrouwelijke krijger, een handige uitvindster of een waakzame verkenner? Werk slim samen, ontdek de omgeving en vergroot je overlevingskansen terwijl jij en je team worden bedreigd door wilde dieren, stormen en andere volksstammen. Een uitdagend coöperatief avontuur in prehistorische tijden, voor 2-4 spelers!

Lees ook: Review: De zoektocht naar El Dorado | 999-Games

Mysterium Park – Asmodee

Tevens winnaar in de categorie 18+

Een circus met duistere geheimen wacht op jou in Mysterium Park! De directeur verdween jaren geleden en een onderzoek leverde niets op. Sindsdien gebeuren er vreemde dingen in het circus… Bij Mysterium Park draait alles om samenwerken. Het doel: het mysterie van het circus oplossen. Eén speler neemt de rol van de geest op zich. De andere spelers zijn helderzienden die het raadsel moeten zien op te lossen. Lukt het om de aanwijzingen van de Geest te ontcijferen en het mysterie op tijd te ontrafelen?

Lees ook: Review: Splendor | Asmodee

De winnaars in de categorieën 0-3, 4-5, 6-7, 8-9, 10-11, 12-17 en 18+ lees je hier: Winnaars Speelgoed van het Jaar verkiezing 2021 – Deel 1

Stem op jouw favorieten

Publieksprijs

De vakjury heeft per categorie 3 winnaars bepaald. Nu is het jouw beurt. Ga naar de website van Verkiezing Speelgoed van het Jaar en stem per categorie op jouw favoriet artikel. Het artikel met de meeste stemmen, wint de gouden publieksprijs. De winnaars van de Gouden Publieksprijs worden op 2 november bekendgemaakt.

Ga stemmen en maak kans op mooie prijzen! Veel plezier!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *